+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Агенции за недвижими имоти в България

агенции за недвижими имотиАгенции за недвижими имоти в България

Анализ на агенции за недвижими имоти в България

Всеки, който се е сблъсквал с покупко-продажба на недвижим имот, рано или късно се обръща към агенции за недвижими имоти. Във всеки голям български град може да намерите не една и две фирми, занимаващи се с посредническа дейност. Лесно може да ги намерите основно в централната част на града, като офисите на фирмите се отличават с големи рекламни табели. Повечето агенции работят всеки ден, без събота и неделя, като по предварителна уговорка с клиента може да отворят врати дори и в почивен ден.

С какво са занимават агенции за недвижими имоти

Най-вече агенциите предлагат своите услуги по покупко-продажба, наемане и отдаване на имоти. Някои от тях са по-широко специализирани, като предлагат по-голям набор от услуги за своите клиенти – юридически консултации, управление на имоти, застраховане, дизайн и т.н. В тези фирми работят хора с дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, които познават пазара в най-малки детайли, така че смело можете да им се доверите. Ако имате имот за продажба и не знаете как бързо и лесно да го продадете – най-добре ще бъде ако се обърнете към съответните специалисти в бранша.

Как да изберем най-добрата агенция за недвижими имоти

В България има хиляди фирми, занимаващи се с покупко-продажба, отдаване и наемане на имоти. От една страна това е голям плюс – клиентът има огромен избор. От друга страна, обаче, това донякъде затруднява селектирането и открояването на най-добрите и сериозни агенции. За тези, на които за пръв път им се налага да работят с агенция за имоти, този избор е съвсем труден. Повечето хора се обръщат за съвет към свои близки и познати, очаквайки да получат препоръки за коректна фирма, която да им свърши добра и качествена работа. Други търсят информация в интернет, събират мнения и отзиви на потребители, които вече са имали допир с подобни фирми. Има сайтове, където агенциите са подредени по популярност, брой оферти и т.н., което прави избора донякъде по-лесен.

Как работи една агенция за недвижими имоти

Всяка една фирма, занимаваща се с недвижими имоти има свои изградени начини на работа. По принцип, едно нещо обединява всички тях – комисионното заплащане. Започвайки работа с агенция, на клиента трябва да му е ясно, че за извършената работа той ще дължи комисионна. Повечето фирми работят с фиксиран процент, който за сделки с покупко-продажба на имоти се равнява на 3%, а за наеми – на 50% от наемната сума. Някои фирми, основно по-малки на пазара, работят на 2%, като по този начин се опитват да привлекат повече клиенти. Големите компании в сферата на недвижимите имоти могат да си позволят лукса да работят и без комисионна за купувача, тъй като тя е калкулирана в цената, която фирмата получава директно от продавача. Така или иначе, обръщайки се към агенция за имоти, винаги трябва да си предвидите една определена сума за извършената услуга.
Всички агенции за недвижими имоти в България може да откриете на www.domaza.bg/агенции_за_недвижими_имоти/
ТОП Объекты
Город: Равда

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 255 898 руб.
до 12 710 663 руб.

Цена
от 4 531 749 руб.

Цена
от 4 398 998 руб.

Цена
от 4 586 233 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 5

Цена
от 3 204 661 руб.
до 12 386 160 руб.

Цена
от 5 183 790 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status