+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Има ли глад за хубави апартаменти във Варна под наем?

апартаменти във Варна под наемИма ли глад за хубави апартаменти във Варна под наем?

Кой търси апартаменти във Варна под наем?

Като голям град и притегателен туристически център по българското Черноморие, Варна е желано място за хиляди българи и чужденци. В града пристигат хора от цялата страна, търсещи работа и препитание. Варна има и редица добри висши учебни заведения, което е предпоставка за голям наплив на студенти. Всички тези хора се нуждаят от апартаменти във Варна под наем за дългосрочно живеене. Туристите, които искат да останат за по-дълго време в морската ни столица също предпочитат да наемат краткосрочно квартира, отколкото да живеят на скъп хотел. Имотният пазар в сегмента „наеми“ винаги е бил във Варна на едно изключително динамично ниво. Да намериш хубав имот с добро местоположение и на изгодна цена във Варна е равносилно да удариш джакпота.

Какъв тип апартаменти във Варна под наем се търсят най-много?

В днешно време наемателите вече са по-претенциозни и взискателни относно вида имот, който наемат за дългосрочно живеене. Освен основният фактор „локация“ търсещите квартира изискват жилището да е обзаведено със съвременни и удобни мебели и да е оборудвано с необходимите уреди – хладилник, пералня, печка, телевизор. В зависимост от броя наематели се избира и съответният по големина апартамент. Младите семейства с едно дете предпочитат двустайните жилища, студентите и работещите избират или гарсониери, или пък наемат голям апартамент и си поделят наема поравно. Почти няма търсене на необзаведени апартаменти, защото тяхната цена не е драстично по-ниска в сравнение с напълно обзведените жилища.

Предпочитани райони за апартаменти под наем във Варна

Младите хора и студентите по разбираеми причини биха желали да си наемат квартира в централните части на града. Това е свързано най-вече с възможността да са в центъра на събитията и развлеченията, които се случват в центъра на Варна – множество кафенета, заведения, пицарии, дискотеки, клубове, възможности за спорт и отдих. Близостта на Морската градина, морето и плажовете прави централните градски части предпочитани за наемане на квартира. При голяма доза късмет младите хора успяват да си намерят прилично жилище с не много висок наем. Освен центъра също се търсят районите Червен площад, Чаталджа и Левски. Работещите хора, чиито местоработи се намират далеч от центъра избират по-крайните квартали, където и наемите са по-ниски.

Средни цени на апартаменти под наем във Варна

Цената на едно жилище, което ще се отдава под наем, се формира на база няколко критерия. Първият и основният е „местоположение“, следван от площ, състояние и допълнителни подобрения. Нека разгледаме цените на стандартен двустаен апартамент в различните райони на Варна. В квартал Левски, обхващащ районите ХЕИ-Електрон-Базар Левски-Завод Дружба наемната цена започва от 350 лв и може да достигне до 650 лв. Двустайните жилища в районите ВИНС, Червен площад, Генералите, Чаталджа и Общината се отдават на наемни цени между 450-700 лв. Интерес има и към квартирите в Чайка и Бриз заради близостта с Морската градина и морето.
Търсите апартаменти под наем във Варна? Разгледайте обявите в портала www.domaza.bg
ТОП Объекты

Свободные квартиры: 117

Цена
от 4 586 888 руб.
до 28 129 040 руб.

Цена
от 2 577 073 руб.

Цена
от 4 134 437 руб.

Цена
от 4 695 594 руб.

Цена
от 4 837 295 руб.

Свободные квартиры: 10

Цена
от 2 663 405 руб.
до 7 342 652 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status