+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Апартаменти във Варна под наем

Апартаменти във Варна под наемИма ли търсене на апартаменти във Варна под наем?

 
Все повече варненци, както и тези, които имат свободни имоти в морската столица, решават да ги отдават под наем. Интересът към апартаменти във Варна под наем от страна на наематели винаги е бил голям и тази тенденция ще продължава и в бъдеще, категорични са експерти. Като голям административен град, прочут морски курорт и забележителен туристически център Варна привлича множество хора както от България, така и от чужбина. Големият наплив на хората към този морски град предполага наличието на свободни жилища под наем. Няма статистика колко апартамента във Варна се отдават под наем, но във всеки блок ще намерите не едно и две жилища с наематели. Любопитното е, че предложения на пазара има в изобилие, обаче наемателите станаха по-взискателни към качеството на апартаментите и условията за наемане.
 

Апартаменти във Варна под наем: съвети към наемодатели

 
Собствениците на свободни жилища, решили да ги пуснат под наем, трябва да познават някои правила и закони на имотния пазар, ако искат да сключат изгоден договор за наем. За да намерите бързо наематели на висок наем, трябва да отчетете редица тънкости, споделят опитни брокери. Първо, помислете как ще търсите наематели – самостоятелно или ще се обърнете към някоя от многото варненски агенции за имоти. Търсенето със собствени сили може да ви отнеме много време, през което имотът ви ще стои празен и съответно няма да носи доходи. Агенция за имоти може бързо да ви намери клиенти, но ще трябва да й платите комисионна такса за извършената услуга.
 

Отдаване на апартаменти под наем във Варна с агенция

 
Докато част от наемодателите избягват да работят с агенции за имоти, други правят точно обратното – търсят съдействието на специалисти. Най-сигурният начин да намерите клиенти е да се обърнете към професионална агенция с добро реноме. Специалистите ще ви помогнат с подбора на подходящи наематели и ще подготвят индивидуален договор за наем, в който ще бъдат включени и вашите лични изисквания – например, без домашни любимци или извършване на ремонти без ваше съгласие. Друг плюс да сътрудничате с агенция: отпада нуждата лично да присъствате на огледи с потенциални наематели, просто оставете ключ на вашия брокер.
 

Апартаменти под наем във Варна, договор за наем

 
Като собственик, който предоставя имота си за временно ползване на чужди хора, трябва да се обезопасите максимално. За целта е необходимо задължително да сключите договор за наем. Когато работите с агенция, тя ще подготви всички необходими документи. В случай, че сте си намерили наематели самостоятелно, изтеглете от интернет типов договор за наем и го коригирайте с оглед на вашите изисквания. Опитните брокери, които са се нагледали на какви ли не случки с отдавани имоти, съветват да подготвите и протокол-опис, в който да изброите цялото налично имущество – мебели и уреди – които предоставяте на наемателите. Също така задължително изисквайте застрахователен депозит, с чиято сума бихте могли да компенсирате евентуално нанесени щети или неплатени сметки. Търсите апартаменти във Варна под наем? Разгледайте многообразието от обяви на www.domaza.bg/апартаменти_във_варна_под_наем/
 
ТОП Объекты

Цена
от 3 607 784 руб.

Цена
от 4 398 998 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 5

Цена
от 3 204 661 руб.
до 12 386 160 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 004 324 руб.
до 7 005 255 руб.

Цена
от 4 531 749 руб.

Цена
от 3 582 659 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status