+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Растат цените при продажба на апартаменти в София

Апартаменти в СофияНа вторичен пазар също има търсене на апартаменти в София

До края на миналата година цените на жилищата в столицата са се покачили с малко над 15% спрямо същия период на предходната година. Интересен е фактът, че новопостроените апартаменти в София са поскъпнали със само 4,6%. Това от една страна означава, че новото строителство е достигнало своята оптимална стойност при продажба. В същото време е показателно за търсенето на имоти старо строителство.

Кое поддържа интереса към старите апартаменти в София

Стаите в новите жилища са по-малки в сравнение с тези в старите. Това не се харесва на част от купувачите и те умишлено се насочват към простора и удобството на старото строителство. Което от своя страна показва, че не винаги причината за интереса е поради бюджетни ограничения. Блоковете, строени преди повече години, не разполагат с лично място за паркиране или подземни гаражи, но около тях обикновено достатъчно пространство осигурява спокойствието, че собствениците на автомобили винаги ще има къде да паркират. И отново си струва да се споменат общите части и тяхното заплащане при купуване на имот в новопостроена сграда, докато в старото строителство се заплаща само площта, в която реално се живее.

Новопостроените апартаменти София също имат своите почитатели

Разбира се, много позитиви има и при покупка на жилище в новопостроена сграда. Основният позитив на новото строителство се обобщава с неговото качество. Фирмите-изпълнители са изключително стриктни по отношение на използването на най-новите и качествени материали и технологиите и спазването на сроковете. Инвестицията в такъв имот е по-дългосрочна, а това е важна предпоставка младите семейства да се интересуват от тях.

Малки или големи апартаменти София

Малките жилища са по-търсени, когато става дума за покупка с цел инвестиция. Те по-лесно се рентират и ако са в район активен наемен пазар могат да постигнат една много добра годишна доходност. Повече тристайни жилища се продават напоследък, споделят впечатленията си брокери на имоти. Всъщност, по обеми продажба те вече догонват двустайните – традиционен лидери в това отношение.
Планирате ли покупка на апартамент в София? Винаги можете да разчитате на: www.domaza.bg/апартаменти_в_софия/
ТОП Объекты
Город: Бяла

Цена
от 2 092 464 руб.
до 7 313 308 руб.

Цена
от 5 411 745 руб.
Город: Варна

Свободные квартиры: 6

Цена
от 4 365 439 руб.
до 10 535 997 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 38

Цена
от 3 333 427 руб.
до 13 269 609 руб.

Цена
от 3 766 435 руб.

Цена
от 4 043 612 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status