+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Растат цените при продажба на апартаменти в София

Апартаменти в СофияНа вторичен пазар също има търсене на апартаменти в София

До края на миналата година цените на жилищата в столицата са се покачили с малко над 15% спрямо същия период на предходната година. Интересен е фактът, че новопостроените апартаменти в София са поскъпнали със само 4,6%. Това от една страна означава, че новото строителство е достигнало своята оптимална стойност при продажба. В същото време е показателно за търсенето на имоти старо строителство.

Кое поддържа интереса към старите апартаменти в София

Стаите в новите жилища са по-малки в сравнение с тези в старите. Това не се харесва на част от купувачите и те умишлено се насочват към простора и удобството на старото строителство. Което от своя страна показва, че не винаги причината за интереса е поради бюджетни ограничения. Блоковете, строени преди повече години, не разполагат с лично място за паркиране или подземни гаражи, но около тях обикновено достатъчно пространство осигурява спокойствието, че собствениците на автомобили винаги ще има къде да паркират. И отново си струва да се споменат общите части и тяхното заплащане при купуване на имот в новопостроена сграда, докато в старото строителство се заплаща само площта, в която реално се живее.

Новопостроените апартаменти София също имат своите почитатели

Разбира се, много позитиви има и при покупка на жилище в новопостроена сграда. Основният позитив на новото строителство се обобщава с неговото качество. Фирмите-изпълнители са изключително стриктни по отношение на използването на най-новите и качествени материали и технологиите и спазването на сроковете. Инвестицията в такъв имот е по-дългосрочна, а това е важна предпоставка младите семейства да се интересуват от тях.

Малки или големи апартаменти София

Малките жилища са по-търсени, когато става дума за покупка с цел инвестиция. Те по-лесно се рентират и ако са в район активен наемен пазар могат да постигнат една много добра годишна доходност. Повече тристайни жилища се продават напоследък, споделят впечатленията си брокери на имоти. Всъщност, по обеми продажба те вече догонват двустайните – традиционен лидери в това отношение.
Планирате ли покупка на апартамент в София? Винаги можете да разчитате на: www.domaza.bg/апартаменти_в_софия/
ТОП Объекты

Цена
от 4 531 749 руб.

Цена
от 3 607 784 руб.

Цена
от 4 398 998 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 255 898 руб.
до 12 710 663 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 624 298 руб.
до 3 926 006 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 4

Цена
от 3 549 912 руб.
до 5 833 713 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status