+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Расте броят на офертите за апартаменти ново строителство

апартаменти ново строителствоВ големите ни градове се търсят предимно апартаменти ново строителство

Лидер през последната година по брой въведени в експлоатация жилищни сгради е столицата ни, показват данните на Националния статистически институт. Застрояването продължава да е концентрирано в големите ни градове, по-конкретно в областите София, Пловдив, Варна и Бургас. Като цяло, в страната ни за изминалата година предлагането на апартаменти ново строителство е отбелязало ръст от 20% спрямо предходните дванадесет месеца. Купувачите насочват търсенето си предимно към имоти в новопостроени кооперации и строителните предприемачи се стремят да откликнат на техните нужди.

Променят ли се параметрите на търсените апартаменти ново строителство

В новите обекти се наблюдава малък превес на тристайните жилища над двустайните, което отговаря на тенденциите в търсенето, но за сега двустайните продължават да преобладават. Изместването на търсенето се обяснява с няколко фактора, които силно влияят на пазара на имоти. Купувачите могат да си позволят по-високите цени на големите квадратури по-лесно заради повишените им доходи и заради политиката на банките - облекчените процедури по отпускане на ипотечни кредити и ниските им лихви. Растат и покупките с инвестиционна цел. В големите градове наемният пазар е активен и дава сигурност на инвестиращите в имот за една добра възвръщаемост. В едно с това, цените на имотите се покачват, което води до добра капиталова печалба.

Къде в какъв апартамент ново строителство се инвестира

Определено, решаваща роля при избора оказва за какво ще бъде използвано жилището. Ако покупката има инвестиционен характер, интересът към централните зони на градовете е традиционно висок. Там малките квадратури привличат силно вниманието предимно заради възможността на по-късен етап да бъдат отдадени като офис помещения. В близост до висши учебни заведения се търсят основно двустайните апартаменти, понеже те се рентират най-лесно. Големите квадратури и по-елитните варианти се избират от хора, които се целят в луксозния сектор. Обикновено те се намират на място, характерно за града с природна даденост. За София това са районите в полите на Витоша, за Варна и Бургас – в близост до морето.

Търсене на апартамент ново строителство в кварталите

Когато жилището ще се ползва за живеене от купувача, критериите при избор понякога са по-различни. Бъдещите собственици се интересуват от условията в квартала – магазинна мрежа, наличието на училища, спортни центрове, транспортна инфраструктура, все по-голямо внимание се обръща на сигурността, спокойствието, зеленината и паркоместата.
Предстои ви покупка на апартамент? Разгледайте предложенията за ново строителство на: www.domaza.bg/апартаменти_ново_строителство/
ТОП Объекты

Цена
от 4 547 103 руб.

Цена
от 4 003 691 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 071 806 руб.
до 7 241 106 руб.

Цена
от 5 358 317 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 188 173 руб.
до 6 565 581 руб.

Цена
от 5 384 944 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status