+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Какво трябва да знаем когато търсим апартаменти под наем в Стара Загора

апартаменти под наем в Стара ЗагораКакво трябва да знаем когато търсим апартаменти под наем в Стара Загора

Има ли дефицит на апартаменти под наем в Стара Загора

Имотният пазар в града на липите през 2016-та година е бил белязан от увеличена активност, която е засегнала практически всички сегменти. Особена динамика е отчетена при новото строителство, което личи от увеличения брой издадени разрешителни за строеж през изминалата година. Какъв тип нови жилища се предпочитат за покупка с цел отдаване на тези апартаменти под наем в Стара Загора? Най-много построени апартаменти има за двустайни, следвани от тристайни, а жилищата с три спални и повече са по-малък процент. Другата тенденция, която е белязала имотния пазар, е повишаваен на цените с до 10% през 2016-та година.

Предлагане на апартаменти под наем в Стара Загора

Всички вероятно си спомняте, че в началото на 2000-те години цените на жилищата бяха сравнително евтини. Със започването на така наречения бум и твърде активизираното жилищно строителство се появи свръхпредлагане на имоти. Навремето много хора купуваха апартаменти с цел изгодна препродажба впоследствие. Но, както знаем, този „бум“ твърде бързо отмина, балонът се спука и много имоти останаха на пазара без никакъв интерес към тях. Собствениците на подобни жилища взеха единствено правилното решение – да ги отдават под наем. Постепенно пазарът за наеми се изпълни с нови и съвременни апартаменти, разположени на хубави места в града.

Защо се търси апартамент под наем в Стара Загора

Стратегическото местоположение на Стара Загора е предпоставка за предпочитането му пред твърде големите градове. Ако бъде приета идеята летището в града да се обнови, мястото ще стане изключително привлекателно за нови инвестиции. Това неминуемо ще доведе до по-активно развитие на града и подобряване на неговата инфраструктура. Стара Загора е голям университетски център, днес тук учат много млади българи и чуждестранни студенти. Голяма част от тях се нуждаят от жилище за временно пребиваване, така че сегменът „наеми“ тук е доста активен през цялата година.

Предпочитани райони за наемане на апартамент под наем в Стара Загора

Разбира се, афинитет към централните градски части винаги присъства у наемателите, които не са родом от града и желаят да са в максимална близост до центъра, всички институции, заведения и развлечения. Като едни от най-привлекателните места за живеене в града се очертават „Малините“ и районът в близост до Тракийския университет. Когато се касае за покупка на собствено жилище, старозагорци все по-често обръщат внимание на зоните, намиращи се извън града като място за спокоен живот, тишина и чист въздух. Когато става дума за инвестиционна покупка с цел отдаване под наем се предпочитат по-комуникативните райони на Стара Загора, защото там имотите се отдават лесно и бързо.
Искате евтин обзаведен апартамент под наем в Стара Загора? Вижте обявите в www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_Стара_Загора/
ТОП Объекты
Город: Бяла

Свободные квартиры: 4

Цена
от 3 548 997 руб.
до 7 121 278 руб.

Цена
от 5 182 453 руб.

Цена
от 3 872 287 руб.

Цена
от 4 397 863 руб.

Свободные квартиры: 119

Цена
от 4 732 513 руб.
до 26 345 482 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 623 364 руб.
до 3 924 993 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status