+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Повече хора инвестират в апартамент в Стара Загора

апартамент в стара загораЦените при покупка на апартамент в Стара Загора се уеднаквяват

Интересът към покупката на апартамент в Стара Загора е голям. Новото строителство не успява да откликне – за завършването на вече започнали проекти е нужно време, а купувачите губят търпение. Прякото отражение на това е нарастването на броят на сделките „на зелено“. Голяма част от тях не се сключват само за да може хората да се възползват от възможностите за разсрочено плащане, а поради невъзможност да се намери завършен вече  имот, който да покрива изискванията им. Цените на квадратен метър жилищна площ в строеж е между 550 -600 евро. Това е стойност, характерна и за завършени жилища. Уеднаквяването на цените е резултат от активния пазар.

Цените при покупка апартамент в Стара Загора в различните квартали

Друга интересна тенденция в града е, че и в различните градски зони цените се изравняват. Терените за застрояване в центъра и в близост до него намаляват, това кара строителните предприемачи да се насочват към периферията на града.

Къде се инвестира в апартаменти в Стара Загора

Поведението на банките и усещането за политическа и икономическа стабилност насърчава все повече хора да инвестират в имот. Особено атрактивни за това локации са до Математическата гимназия, ОРБ, Малкият Железник, до Телевизионния сервиз. В покрайнините на града също има раздвижване. Парцели и къщи се търсят в близките села, интерес има към района около Тракийския университет.

Предпочитаните апартаменти в Стара Загора

С инвестиционна цел се купуват по-скоро малки жилища, те се рентират по-добре. Но когато става дума за живеене, купувачите се насочват към по-големите квадратура. Отчита се скок в търсенето и покупката на тристайни апартаменти, двустайните може би скоро няма да са лидери по брой продажби. Хората се интересуват предимно от имоти, разположени на среден етаж, в сгради с асансьор, като изложение – южно и източно, а като тип сграда – тухлата е предпочитана.
Винаги актуална информация за предлаганите апартаменти в Стара Загора ще намерите на: www.domaza.bg/апартамент_в_стара_загора/
ТОП Объекты
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 292 287 руб.
до 6 779 988 руб.

Свободные квартиры: 117

Цена
от 4 586 888 руб.
до 28 129 040 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 139 463 руб.
до 7 477 573 руб.

Цена
от 5 560 795 руб.

Свободные квартиры: 10

Цена
от 2 663 405 руб.
до 7 342 652 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status