+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Ръст в търсенето на жилище под наем в София

жилище под наем в СофияРъст в търсенето на жилище под наем в София

Инвестиране в жилище под наем в София

В днешно време, белязано от различни кризи и нестабилна политическа и финансова обстановка както в страната, така и по света все повече хора се замислят как да опазят, а по възможност и да увеличат своите събирани през годините спестявания. Някои депозират своите суми в банка срещу определен лихвен процент, други купуват злато, трети обмислят инвестиране в недвижим имот, като един от трите основни актива. През последните 1-2 години на имотния пазар в София се забелязва нарастване на интереса към луксозните жилища от страна на клиенти. В по-голямата си част това са инвестиционни сделки, чиято бъдеща цел е въпросният имот да изкарва печалба. Покупка на луксозно жилище под наем в София предизвиква интерес у доста купувачи, като не малък процент от тях са чуждестранни клиенти.

Каква доходност от жилище под наем в София да очакваме?

Най-високи ценови нива поддържат луксозните жилища, обзаведени по последния писък на модата и предлагащи оригинални дизайнерски решения. Ако интериорът на имота е съчетан с неговото атрактивно местоположение това повишава не само цената, но и интереса към него. В едни от най-елитните райони на София като Център, Лозенец, Драгалевци и Бояна средната цена на тристаен апартамент луксозно обзаведен се движи около 1000-1200 евро на квадратен метър. Има, разбира се, и двойно по-скъпи жилища, обзаведени с тузарски мебели и уреди последен клас. Отдаването на такъв имот за дългосрочен период започва най-малко от 400 евро на жилище и може да достигне до 1000 евро и дори повече.

Какви жилища под наем в София се търсят?

В столицата има предлагане на всякакъв тип жилищни имоти – стаи, апартаменти, къщи, вили. Най-голямо търсене има основно за апартаменти под наем и най-вече за двустайни жилища. В интерес на истината докато при сделките с покупко-продажба на имотния пазар се наблюдава известен ръст или спад, то при наемите положението почти винаги е доста стабилно. Най-голямо търсене на жилища под наем има, като че ли, през топлите сезони на годината и преди началото на учебната година. През зимните месеци има леко намаляване при сделките с наеми, като те са най-малко в периода около и след Нова година.

Цени на жилища под наем в София

Ценовите равнища на отдаваните имоти под наем в София са доста различни, тъй като сумата на един наем се формира от няколко различни критерия. На първо място това е местоположението на отдавания имот и районът, в който се намира. Другото нещо, на което се обръща внимание е състоянието на сградата, в която се намира отдавания имот – за предпочитане са тухлените кооперации пред панелките. Голямо внимание се обръща и на самото обзавеждане и наличието на всички необходими уреди и техника. Голям плюс е и ако отдаваният имот разполага със собствено паркомясто или гараж.
Търсите жилище под наем в София? Намерете го в най-големия портал за имоти в България www.domaza.bg/жилище_под_наем_в_София/
ТОП Объекты

Цена
от 4 850 176 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 31

Цена
от 3 417 376 руб.
до 13 603 788 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 4

Цена
от 3 429 839 руб.
до 4 656 054 руб.

Цена
от 4 708 097 руб.

Цена
от 5 575 603 руб.

Цена
от 2 583 936 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status