+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Имоти във Варна без посредник – реална възможност или химера?

имоти във Варна без посредникИмоти във Варна без посредник – реална възможност или химера?

Струва ли си да търсим имоти във Варна без посредник?

Варна е един от големите български градове с повишен интерес към имотите. Тук може да се намерят имоти за всеки джоб и всеки вкус. Що се отнася до ценовите нива на жилищата те също са в доста широки граници, което пак е в интерес на клиенти от различни категории. По данни на Агенцията по вписвания, най-скъпите имоти, струващи близо милион евро са били продадени именно във Варна. Анализът на имотния пазар в морската столица показва, че сделки за покупко-продажба са били реализирани главно за жилищни имоти, като най-продавани са били двустайните и тристайните апартаменти. Над 90% от сделките са били реализирани с помощта на агенции за недвижими имоти. Въпросът дали има смисъл да се търсят имоти във Варна без посредник вълнува онази част от клиентите, които искат разходите им за покупка на жилище да бъдат сведени до минимум.

Защо да не търсим имоти във Варна без посредник

Повечето хора, незапознати със същността на недвижимите имоти, наивно смятат, че една процедура по покупко-продажба на жилище е лесна и проста. Ако това беше самата истина, днес нямаше да има хиляди агенции за имоти на територията на България, всеки щеше сам да продава и да купува. Брокерите недвижими имоти, работещи отдавна в сектора, разполагат с голям опит и компетенции, които биха ви помогнали да направите своя най-добър избор. Това са хора, които ежедневно анализират имотния пазар, наясно са с предимствата и недостатъцити на всеки район, познават в детайли спецификите на типовете имоти и могат да дадат конкретни и полезни препоръки относно даден обект.

Отдаване на жилищен имот без посредник във Варна

Сегментът „наеми“ е доста активен и динамичен, като над 95% от всички обявени квартири се предлагат от посредници. Собствениците на имоти, желаещи да си намерят директно наематели и да не плащат комисионни обикновено публикуват обявите си в някой местен вестник и в интернет сайтове за безплатни обяви. Разполагащите с профил във фейсбук могат да покажат жилището си, като това дава доста голяма гаранция за бързо намиране на наематели. Задължително подгответе договор за наем, който може да изтеглите от интернет. Нека всички клаузи бъдат предварително уточнени с наемателите, за да избегнете неприятни последици.

Продаване на имот без посредник във Варна

Ако искате да продадете изгодно имота си, ще трябва да понаучите някои нюанси от сферата на недвижимите имоти, за да може сделката ви да завърши с успех. Запознайте се с тенденциите на пазара и цените на имотите за определяне на реална продажна цена. В желанието си да спечелят бързи пари собствениците често допускат голяма грешка като поставят твърде висока цена за имота си, без да е съобразена с актуалните реалии на пазара. По този начин имотът им стои непродаваем с месеци и дори с години, а в случая губещият е само един – този, който погрешно е надценил своите възможности.
Търсите имоти във Варна без посредник? Вижте обявите в портала www.domaza.bg/имоти_във_Варна_без_посредник/
ТОП Объекты

Цена
от 5 560 795 руб.

Цена
от 3 824 215 руб.

Цена
от 3 851 033 руб.

Цена
от 5 551 680 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 139 463 руб.
до 7 477 573 руб.

Свободные квартиры: 117

Цена
от 4 586 888 руб.
до 28 129 040 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status