+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Има голям интерес към офертите за квартири във Варна

квартири във варнаТърсенето на квартири във Варна поддържа пазара активен

Варна е известна като Морската ни столица и като най-големият летен курорт у нас. Градът е важен туристически и културен център, богат на традиции. Добрите икономически показатели и нарасналият брой наши и чуждестранни инвестиции отварят нови работни места, средната заплата е във високите спрямо останалите градове нива. В следствие на вътрешната миграция, населението се увеличава – много са хората, които търсят по-добър живот и добре платена работа именно в красивия град. Това, от своя страна е решаващ фактор, определящ тенденциите на пазара на жилищните имоти и движението на цените им. В частност, пазарът на квартири във Варна е активен, а по прогнози на анализатори – ще се задържи такъв, което е съпроводено с лек ръст в стойностите, на които се отдават жилищата.

Кой се интересува от квартири във Варна

Брокери на недвижими имоти споделят, че най-голям процент от клиентите им са младите хора. Една част от тях се обучават в реномираните варненски университети, друга – търсят своята реализация. Не малък процент са и младите семейства с едно дете, покупката на първи дом на които тепърва предстои. Отчита се повишено търсене през активния летен сезон, като клиенти на специализираните агенции са хора, дошли в града на сезонна работа и такива, които са на почивка, но предпочитат да използват квартира вместо хотел.

Предпочитаната квартира във Варна

Най-често се търсят двустайните жилища. От тристайни се интересуват предимно семейства с деца. Нараства интересът в луксозния сектор, градът има нужда от повече предлагания на качествени луксозни апартаменти под наем. Тухлените кооперации се ползват с предимство, особено когато става дума за наемане във високия ценови сегмент. Близостта до морето е още една характеристика, която прави имота по-търсен. Добрата транспортна инфраструктура на източните квартали е причина отдалечеността от централната част на града да се пренебрегне за сметка на доброто местоположение – близо до Морската градина, в устроен, озеленен квартал.

Цените при наемане на квартира във Варна

Най-високи цени на наемите са определени от активния интерес към тях и са съсредоточени в зоните по протежение на бул. „Княз Борис I“, свързващ центъра на града с курортите. Бриз, Чайка, Спортна Зала, ВИНС, Гръцка Махала – това са районите, в които наеми от под 4,00 – 4,50 евро/кв.м. се намират трудно. Цените в западните, отдалечени от центъра квартали, са почти наполовина – във Владиславово и Кайсиева Градина квартирите се отдават за до 2,50 евро/кв.м.

Ако имате нужда от квартира във Варна, можете да изберете сред офертите на: www.domaza.bg/квартири_във_варна/
ТОП Объекты

Цена
от 4 055 423 руб.

Цена
от 4 744 849 руб.

Цена
от 4 801 895 руб.

Свободные квартиры: 120

Цена
от 4 956 333 руб.
до 27 591 463 руб.

Цена
от 5 427 551 руб.

Цена
от 3 777 436 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status