+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Какъв е шансът да намерим квартири във Варна без посредник?

квартири във Варна без посредникКакъв е шансът да намерим квартири във Варна без посредник?

Има ли предлагане на квартири във Варна без посредник?

Търсейки имот под наем директно от собственик, трябва да сте наясно, че ви чака един дълъг и муден процес. Защо ли, ще питате вие? Защото повечето имоти на пазара се предлагат от агенции и брокери. Защо собствениците не отдават имотите си директно на наемателите, ще попитате вие? Нали по този начин биха спестили плащането на комисионна, която не е малка – половин наем? Това наистина е така, но пък брокерската услуга спестява доста време и главоболие на наемодателите, затова те избират да си сътрудничат с тях. Все пак имаме ли шанс да си намерим квартири във Варна без посредник? Разбира се, че има! Нужно е желание, повечко свободно време, здрави нерви, желателно наличие на собствена кола, с която да обикаляте целия град за огледи.

Внимавайте, когато отдавате квартири във Варна без посредник

Какви са „подводните камъни“ в отдаването на собствен имот на хора, които виждате за първи път? Има ли рискове и как да избегнете срещата с некоректни наематели? Когато процесът се извършва чрез агенция брокерът, общувайки с клиентите търсещи квартира, може да прецени какви хора стоят пред него. Ако са сериозни и знаят какво търсят, няма да предявяват излишни претенции, несъобразени с финансовите им възможности. Когато собственик решава да отдава имота си без участието на брокер, той трябва сам да прецени какви хора евентуално ще пусне в апартамента. Не са малко случаите, когато некоректността на наемателите стига до краен предел: не се плаща своевременно наемът, бавят се сметките за ток и вода, не се поддържа жилището в приличен вид, не се допуска собственикът вътре за оглед на положението и т.н.

Как да съставим договор при наем на квартири без посредник във Варна

Когато вие отдавате жилище под наем и го правите без помощта на специалист, помислете как да се защитите, подготвяйки един изчерпателен договор за наем. Включете в него всички условия, които да ви предпазят от некоректното отношение на вашите наематели. Когато дадени клиенти поискат да наемат вашия апартамент, направете им кратко интервю. Попитайте ги дали работят, имат ли постоянни доходи – отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да разберете колко са сериозни хората пред вас и техните намерения. Непременно поискайте в деня на настаняване депозит в размер най-малко на един месечен наем.

Кой отдава и търси квартири без посредник във Варна

Това са хора, които не искат да работят с агенции и брокери не само заради факта, че техните услуги струват скъпо, но и поради разочарованието от тяхната работа. За съжаление, не са рядкост агенциите, които приемат заявка от клиента и не бързат с нейното изпълнение. Това с особена сила важи за малките фирми, които не разполагат с голяма база имоти. За сметка на това те предпочитат да пускат фалшиви обяви-„кукички“, с които да примамват клиенти. За да избегнете подобни „специалисти“, предварително потърсете отзиви за опитни и реномирани агенции и брокери, които ще ви помогнат да отдадете имот или да намерите апартамент.
Търсите квартири във Варна без посредник? Разгледайте обявите в www.domaza.bg/квартири_във_Варна_без_посредник/
 
 
ТОП Объекты

Цена
от 3 671 111 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 29

Цена
от 3 249 063 руб.
до 12 933 773 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 521 380 руб.
до 5 936 112 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 138 470 руб.
до 6 463 224 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 039 506 руб.
до 7 128 218 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 687 916 руб.
до 3 994 919 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status