+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Ключови моменти при отдаване на квартири в Бургас без посредник

квартири в Бургас без посредникКлючови моменти при отдаване на квартири в Бургас без посредник

Отдавайте квартири в Бургас без посредник без излишен риск

Взели сте решение да отдавате под наем свой имот? Как да се защитите от недобросъвестни наематели? Отдаването на жилище носи определени рискове и за двете страни по сделката. Единият от начините за намаляване на рисковете за наемодателя е вземането от наемателите на така наречения застрахователен депозит. Когато отдавате квартири в Бургас без посредник, трябва да сте пределно внимателни и да не изпускате дори и най-малкия детайл, който впоследствие може да ви коства много разправии и неприятности. Работите ли с опитен брокер, тези неща ще бъдат изчиствани в крачка, но сега, когато самостоятелно сте се захванали с тази работа, трябва да разчитате само на своя разум и внимание.

Депозит при отдаване на квартири в Бургас без посредник

Застрахователният депозит е сума, която наемателят дължи на наемодателя в деня на настаняване. Сумата се пази при наемодателя до момента, когато изтече срокът на договора за наем или когато по взаимно сългасие на двете страни той бъде прекратен. За какво е нужен въпросният депозит? Той служи като гарант за наемодателя и по-специално за неговия имот и имущество, което се отдава във временно ползване на наемателите. За какво може да се удържа депозитът? Най-вече за нанесени щети по имота, но също така и за ненавременно плащане на месечните наемни вноски, или едностранно разторгване на договора от страна на наемателите. Честа е практиката, когато депозитът се ползва вместо последен месечен наем, ако в имота всичко е наред и няма установени щети и повреди.

Огледи на квартири без посредник в Бургас

Как да организирате показване на своя имот, когато ви се обаждат десетки заинтересовани лица? Единият вариант е да поканите по 2-3 клиента едновременно по едно и също време на оглед, за да може по този начин да си подберете по-подходящи наематели. От друга страна това не е много удобен вариант, защото се получава струпване на хора и конфликт на интереси. Цял ден да сте на разположение на клиенти, вероятно, също не е удобен начин за вас, особено ако ходите на работа. Затова направете огледите в почивен ден или след работното ви време. Разбира се, все ще се намери някой обадил се, на който и този час да му е неудобен, но няма как да се угоди на всички – гледайте вашия интерес.

Самостоятелни квартири без посредник в Бургас или съжителство с хазяи

Често тези, които не могат да си позволят самостоятелен апартамент предвид високите цени, са принудени да се ориентират към търсене на стаи. Това означава съжителство с хазяи, което не е много удобен начин, но е подходящ за хора с ограничени финансови възможности. Освен по-ниския наем други особени предимства няма. Би било добре, ако наеманата стая разполага с отделен електромер, за да плащате за електричество само толкова, колкото наистина сте изконсумирали. Несъмнено, съжителството с други хора, с които трябва да делите обща баня и кухня не е лесно от психологическа гледна точка, но пък ви спестява пари.
Търсите изгодни квартири в Бургас без посредник? Разгледайте обявите в www.domaza.bg/квартири_в_Бургас_без_посредник/
ТОП Объекты

Цена
от 3 751 130 руб.

Цена
от 4 605 856 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 229 368 руб.
до 9 102 497 руб.

Свободные квартиры: 120

Цена
от 4 956 333 руб.
до 27 591 463 руб.

Цена
от 4 744 849 руб.

Цена
от 5 445 581 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status