+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Наемането на квартири в Пловдив без посредник е все по-малко популярно

квартири в Пловдив без посредникНаемането на квартири в Пловдив без посредник е все по-малко популярно

Има богато предлагане на квартири в Пловдив без посредник, но през последните години по-голямата част бъдещите наематели търсят съдействието на специализирани за имоти агенции. Това са впечатленията на брокери, и според тях, това е добра тенденция. Все пак, има много хора, които търсят сами жилището, което да наемат.
През последните години градът привлече много специалисти от други градове със своите свободни позиции за добре платена работа. Пловдив се  превърна във водеща дестинация в аутсорсинг сектора и чужди филми откриха, и продължават да откриват, офиси в града. Този сегмент от наемателите има по-високи изисквания към апартаментът, който ще наемат, освен това пестят своето време, като болшинството от тях се доверяват на брокери, които да отсеят предложенията на пазара. При студентите обаче, тенденцията е друга.

Основно студенти се интересуват от квартири в Пловдив без посредник

За студентите е важно да намерят най-доброто съотношение между локация и месечен наем. При тях е по-вероятно да направят компромис със състоянието на сградата, в която се намира квартирата, със състоянието на самата квартира и степента на нейното обзавеждане. В повечето случаи те предпочитат сами да намерят жилището, което да наемат. А често пъти, поради по-малкото си опит, на който могат да разчитат, често пъти се сблъскват с некоректни наемодатели и това им носи проблеми.

Как да се избегнат рисковете при наемане на  квартири без посредник в Пловдив

Добре оформеният договор за наем е най-добрият механизъм за предпазване от бъдещи неприятности. В него трябва да залегнат подробно описани правата и задълженията на наемателя и наемодателя, както и неустойките при тяхното неизпълнение. Трябва да е ясен срокът, за който се наема жилището, дължимият месечен наем и сроковете, в които той се изплаща, чии ангажимент са режийните разходи и разходите по ремонт и поддръжка, клаузите по неговото прекратяване.

Допълнителни клаузи към договора за наем на квартири без посредник в Пловдив

В повечето случаи квартирите се отдават с обзавеждане, такива, които са без мебелировка и оборудване са рядкост. В този смисъл е задължително към договора за наем да се приложи протокол за опис на жилището. В него се описва състоянието на имота, наличните мебели и принадлежности и всичко това, което хазяинът смята за важно да спомене и към което би могъл да предяви претенции в бъдеше. Така се дава гаранция, че няма да се търси отговорност от наемателя при повеждането или изчезването на имущество.
Ако търсите квартира в Пловдив, доверете се на офертите на: www.domaza.bg/квартири_в_Пловдив_без_посредник/
ТОП Объекты

Свободные квартиры: 120

Цена
от 4 956 333 руб.
до 27 591 463 руб.

Цена
от 3 777 436 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 098 575 руб.
до 7 334 669 руб.

Цена
от 4 605 856 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 794 727 руб.
до 4 110 622 руб.

Цена
от 5 445 581 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status