+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Търсят се квартири в София Студентски Град

Квартири в София Студентски Град Интересът към офертите за квартири в София Студентски Град не стихва

Пазарът на квартири в София Студентски Град е активен целогодишно. Факт е, че има бум в търсенето и предлагането в началото на академичната учебна година, когато новите студенти трябва да си намерят жилище под наем и много от старите се възползват от освободените такива и сменят квартирата си. Но и през останалото време интересът към обявите от тази част на столицата е голям. Разбира се, основно млади хора се интересуват от тях. Концентрацията на големи висши учебни заведения на територията на квартала и в съседство, в Дървеница, е причина имотния пазар в този район да се развива по по-различен начин в сравнение с останалите столични квартали.

Новото строителство дава повече квартири в София Студентски Град

Активното ново строителство разнообразява офертите за наемане на жилище. Голяма част от покупките на апартаменти се правят с често инвестиционна цел. Купувачите не смятат да живеят в тях, а планират да ги отдават. Основание за това им дава добрата доходност, която могат да постигнат и лесното рентиране, благодарение на активния пазар. Не е трудно да се наеме квартира в новопостроена кооперация, но това не е изискване, което наемателите поставят. Те обръщат по-голямо внимание на състоянието на имота и на неговото обзавеждане и техническо оборудване.

Каква квартира в София Студентски Град се търси обикновено

Почти няма интерес към необзаведените жилища, по тази причина почти няма такъв вид предлагания. Собствениците на имоти, притиснати от конкуренцията и завишените изисквания на наемателите, влагат средства в имотите си и болшинството от тях са добре обзаведени и се отдават след освежителен ремонт. Повече се предпочитат гарсониери и двустайни апартаменти. Малките квадратури, за разлика от другите квартали, често присъстват в офертите.

За колко можем да си наемем квартира в София Студентски Град

С повече късмет може да се намери двустаен апартамент за 250 евро на месец, но масовият наем е между 270 – 310 евро. Наемането на едностаен за 170 – 200 евро месечно е напълно реално. Има варианти за намиране на квартира както чрез агенция за имоти, така и директно, от частни лица.
Винаги можете да разчитате на разнообразие от оферти за квартири в София на: www.domaza.bg/квартири_в_софия_студентски_град/
ТОП Объекты

Цена
от 5 533 299 руб.

Цена
от 4 695 594 руб.

Свободные квартиры: 117

Цена
от 4 586 888 руб.
до 28 129 040 руб.

Цена
от 4 837 295 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 31

Цена
от 3 408 300 руб.
до 13 567 660 руб.

Цена
от 4 134 437 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status