+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Завръщат ли се на пазара луксозни имоти в София

луксозни имоти в СофияЗавръщат ли се на пазара луксозни имоти в София

Защо покупката на луксозни имоти в София носи повече дивиденти

Инвестицията в имот висок клас в столицата носи по-висока доходност – това отчитат специалисти, наблюдаващи имотния пазар през последните 1-2 години. Така, например, един луксозен тристаен апартамент дава по-добра печалба от отдаването под наем, изразяваща се цифрово в около 6%. Интересът към луксозни имоти в София е нарастнал спрямо периода 2013-2014-та години, когато икономическата ситуация беше все още в застой. Днес все повече клиенти се ориентират към покупка или наем на висок клас жилища, отговарящи на определени жизнени стандарти. Определено потенциалът на лукс имотите в центъра на столицата и предпочитаните южни квартали е най-добър, смятат специалисти.

Отдаване на луксозни имоти в София

Инвестирането в елитни имоти, които да бъдат отдавани под наем е доста предприимчиво решение на онези, които разполагат с необходимите средства за подобна стъпка. По-добра доходност би се получила, ако апартаментът се отдава за нощувки през летния период, а през зимните месеци за краткосрочен наем. Има голям шанс да си намерите наематели, които се нуждаят от временно жилище – чужденци, дошли за кратко време в България или чуждестранни студенти. Ако имотът ви се намира в близост до някоя дипломатическа мисия, посолство или консулство това също увеличава шансовете за добра печалба, ако наемателите ви са сериозни хора с внушителни доходи.

Тип луксозен имот в София

Освен апартаменти, мезонети и пентхауси в централните столични райони и престижните квартали, лукс имоти се търсят и в по-спокойните зони на София, предлагащи чиста екология, тишина и отдалеченост от динамиката и мръсотията на града. Хората с високи доходи, можещи да си позволят скъп имот, предпочитат да си купят самостоятелна къща с двор или имот в затворен комплекс. Проблемът на София е че липсват по настоящем хубави и обособени райони, застроени с нови и елитни имоти. Честа гледка е луксозна къща да си съседства със стара порутена виличка, нестопанисвана с години.

Избор на Банкя за покупка на луксозен имот в София

Според брокери това е един чудесен район, който по незнайни причини не е така популярен сред заможните клиенти, макар да предлага достатъчно добри условия за комфортен стандарт на живот. Банкя се характеризира като място с чист въздух, много зеленина и е балнеокурорт, предлагащ лечебна минерална вода. Единственият проблем на квартала е, че не разполага с удобни транспортни връзки към центъра на столицата, но пък за хората, разполагащи с висок клас автомобили това едва ли би било значително препятствие. Според специалисти, в близките години има голям шанс Банкя да се превърне в място, застроено с луксозни къщи и вили както за състоятелни хора, така и за млади, високо платени специалисти.
Разгледайте стотици атрактивни обяви за луксозни имоти в София в портала www.domaza.bg/луксозни_имоти_в_София/
ТОП Объекты
Город: Равда

Свободные квартиры: 11

Цена
от 3 409 003 руб.
до 13 308 367 руб.

Цена
от 4 744 849 руб.

Свободные квартиры: 120

Цена
от 4 956 333 руб.
до 27 591 463 руб.

Цена
от 5 427 551 руб.

Цена
от 2 527 823 руб.

Цена
от 3 751 130 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status