+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Офертите за недвижими имоти в Пловдив Христо Смирненски се увеличават
недвижими имоти в Пловдив Христо СмирненскиРасте интересът към предлаганите недвижими имоти в Пловдив Христо Смирненски

Офертите за недвижими имоти в Пловдив Христо Смирненски се увеличават

Районът е с голям потенциал и строителните предприемачи отчитат този факт - новото строителство се развива с бързи темпове. Пазарът на недвижими имоти в Пловдив Христо Смирненски е все по-активен, споделят своите впечатления брокери от агенциите за недвижими имоти.  Според техни данни, нараства и броят на млади семейства, които се интересуват от покупка на жилище в района. За тях средата на живот е важна, важни са и добрите комуникации с останалите квартали на големия град. Те обръщат най-голямо внимание на новото строителство, но и сделките на вторичен пазар не са малко.

Редица предимства в офертите за недвижими имоти в Пловдив Христо Смирненски поддържат пазара активен

Кварталът се намира в западната част на Пловдив и административно е част от район „Западен“ на общината. На юг граничи с ЖП линията София- Пловдив, позната на пловдивчани като Царската железница, на изток достига до склоновете на Хълма на младостта, на север се простира до парка на Гребния канал. Условно кварталът се разделя на Смирненски 1 и Смирненски 2 - стара и нова част. Те се разделят от ул. „Царевец“. Проект Смирненски 3 предвижда територията му да се разшири до южния бряг на река Марица.

Има избор сред старото и новото строителство в офертите за недвижим имот в Пловдив Христо Смирненски

В старата част на квартала преобладават тухлените къщи и кооперации, строени през 1950 – 1960 г. В новата са повече блоковете от панелен тип. В момента има много варианти за покупка на имот „на зелено“. Новото строителство се разгръща и строежите или наскоро завършените сгради предоставят много алтернативи. Средната цена при продажба на имоти в строеж е 466 евро/кв.м. и е с около 12% под тази, на която се продават имоти в завършени и въведени в експлоатация сгради.

Наемане на недвижим имот в Пловдив Христо Смирненски

Поради отдалечеността на квартала, интересът към наемането на офиси не е голям, обявите също са малко. По-вече се търсят магазини под наем. Избор има, но може да се каже, че е нужно повече разнообразие. Отдават се за средно 4 евро/кв.м. месечно, помещенията са предимно между 30-50 квадрата, разположени на партер. Жилищата се отдават за 3 евро/кв.м. на месец. Интересът към тристайните апартаменти е най-слаб, търсят се предимно двустайни и едностайни.
Търсите имот в Пловдив? Имате богат избор на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_Пловдив_Христо_Смирненски/
ТОП Объекты
Город: Бяла

Свободные квартиры: 5

Цена
от 3 232 287 руб.
до 12 492 936 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 4

Цена
от 3 580 515 руб.
до 5 884 003 руб.

Цена
от 3 638 885 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 021 603 руб.
до 7 065 644 руб.

Цена
от 4 570 816 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 283 966 руб.
до 12 820 237 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status