+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Покупка и наемане на недвижими имоти в София без посредник

недвижими имоти в софия без посредникПокупка на недвижими имоти в София без посредник

През последните години броят на покупките на недвижими имоти в София без посредник намалява, но в никакъв случай не може да се каже, че това е непопулярен вид сделка. Има купувачи и продавачи, предпочитащи да си спестят комисионната, която биха дължали, ако използват услугите на специализирана за имоти агенция. Много по-често това се отнася до покупко-продажба на жилищни имоти и рядко – до бизнес имоти. Продажбата на жилища директно от собственик е в повечето случаи на вторичен пазар. Офертите в специализираните за имоти портали не са малко, вижда се, че разнообразие има. Търсят се предимно двустайни и тристайни апартаменти.

Предлагане на недвижими имоти в София без посредник

Тези, които са решили да предложат своя имот за продажба без да се възползват от услугите на агенция за недвижими имоти, популяризират своята обява най-често в специализирани за целта сайтове. Там те описват имота, който предлагат,  качват снимки, оставят координати за обратна връзка и обявяват цена за продажба. Все по-често напоследък за разпространяване на офертите се използват и социалните мрежи. Това е една много добра алтернатива, която разширява кръга на хората, до които стига информацията за предлагания имот. Съветът на специалистите към тези, които продават лично недвижимост да бъдат максимално подробни в описанието и да заявяват реална цена. Завишаването на продажната цена забавя процеса на продажба.

Рискове при купуване на имот в София без посредник

Купуващите имот без помощта на брокер трябва да са предварително много добре информирани по отношение на пазара на имоти и цените на които те се предлагат в съответния столичен район. Най-важното при подготвянето на документите за сделката са направените проверки за тежести и ипотеки, възможност за предявяване на претенции от трети лица след подписване на договора за покупко-продажба и, не на последно място, за скрити дефекти на имота. Когато купувачите финансират покупката с ипотечен кредит, те до голяма степен са защитени от рискове, поради тази причина неизползването на услугите на брокер са напълно обосновани. Политиката на банките е такава, че преди да отпуснат заема те правят подробна проверка на имота и изрядността на документите.

Къде е съсредоточено търсенето на имот в София без посредник

Огромен интерес за покупка на имот със или без посредник има към районите в близост до метростанция. Предлагането в близост до станциите, които се намират близо до централната част на града или в Идеален център са малко, много по-голям избор има в квартали като Люлин, Надежда, Обеля, Западен парк. Там предлаганите директно от собственик жилища са предимно в панелни блокове.

Повече информация за имотите в София ще намерите на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_софия_без_посредник/
ТОП Объекты

Цена
от 5 209 549 руб.

Цена
от 5 201 010 руб.

Свободные квартиры: 7

Цена
от 2 495 172 руб.
до 6 878 855 руб.
Город: Равда

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 255 898 руб.
до 12 710 663 руб.

Цена
от 3 582 659 руб.

Цена
от 4 531 749 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status