+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Нараства изборът в обявите за недвижими имоти в София за продажба

недвижими имоти в софия за продажбаИнтересът към офертите за недвижими имоти в София за продажба е голям

Брокери споделят, че през последните месеци е нараснал интересът към офертите за недвижими имоти в София за продажба, които се отнасят до по-големи квадратури. Купувачите, най-често с деца, се насочват много по-често към покупката на апартаменти с две спални, като предпочитат  предимно към кварталите с изградена метролиния. Тези, които купуват с цел инвестиция в повечето случаи се ориентират към жилища с една спалня, заради по-добрата възвращаемост. Добрите условия, при които се отпускат в момента заемите – ниските лихви по ипотечните кредити, съчетани със стабилния пазар на имотите са основната причина за нарастване на продажбите на по-големи апартаменти. Това повишава цените, макар и плавно, като в централните райони на столицата те вече надвишават 1 500 евро/кв.м.

Предпочитани квартали в обявите за недвижими имоти в София за продажба

Метрото, оказва се, е много важен фактор при избор на квартал от страна на купувачите. Дианабад, Изток, Младост, Дървеница, Лозенец и Хладилника са сред  кварталите, чиито оферти са най-разглеждани. Интерес има и към западните квартали на столицата поради това, че там продажните цени на жилищата са все още по-ниски. Все по-често вниманието привличат районите по протежение на бъдещата трета метролиния – от Враждебна до Овча Купел. Бързата връзка с централната част на града чрез трамвай по бул. България и близостта до Южния парк поддържат интереса към южните квартали.

Изложението оказва влияние на обявения имот в София за продажба

Важни за купувачите са и изложението и етажността на имота. Южното и източното изложение са предпочитани, а що се отнася до това на кой етаж ще се намира апартаментът – тези, които се намират на първи или последен винаги са по-малко предпочитани. Изключение правят просторните жилища в нови кооперации, разположени на последен етаж, с красива панорамна гледка.

Какво строителство се предпочита в офертите за имот в София за продажба

Разбира се, видът на строителството, което се предпочита от купувачите, е пряко свързано с бюджета, с който те разполагат. Новото строителство е изключително привлекателно и се радва на огромен интерес, но към него се насочват предимно хора, които разполагат с повече финансови възможности. Възможно е да се направи компромис с квадратурата – покупка на по-малък апартамент, но в новопостроена сграда. По-ниско бюджетни са апартаментите старо строителство, ЕПК и панел, като тези, които са строени след 1980 г. се продават най-бързо.
Ако търсите недвижим имот в София, винаги можете да разчитате на:  www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_софия_за_продажба/
ТОП Объекты

Цена
от 5 560 795 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 292 287 руб.
до 6 779 988 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 8

Цена
от 3 693 963 руб.
до 6 227 042 руб.

Цена
от 4 837 295 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 868 661 руб.
до 4 190 711 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status