+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Ръст в цените в офертите за нови жилища в София

нови жилища в софияКупувачите обръщат повече внимание на предлаганите нови жилища в София

Сред обявите за нови жилища в София разнообразието е голямо както по отношение на квадратура, така и като локация. Оказва се обаче, че най-многобройни са тези, които се отнасят до двустайни апартаменти, следвани от тристайните. Обяснението за това съвсем логично се крие в интереса на купувачите и желанието на строителните предприемачи да откликнат на търсенето. Има обаче тенденция, която си струва да се отбележи. Расте броят на жилищата с шест и повече стаи.

Защо най-търсените нови жилища в София са двустайните

Двустайните апартаменти представляват интерес поради факта, че отлично съчетават цена и площ за живеене. Те са предпочитани от не големи семейства. Продажбите им нараснаха през последните години и поради факта, че често се приемат като добър инвестиционен инструмент. Ниските лихви по депозити, движещи се около 1%, съчетани с инфлацията, която догонва 2%, накараха много хора със спестявания да потърсят по-сигурни начини за съхраняване на финансите си. Те намират покупката на имот, който в последствие да рентират, за уместен вариант. На пазарът на наемите двустайните апартаменти се ползват с редица предимства – лесно се отдават, лесно се подържат и могат да донесат добра доходност, в повечето случаи над 5% на годишна база.

Къде ново жилище в София се търси по-често с цел инвестиция

Разбира се, където има търсене и добри наемни нива. Центърът, както и елитните квартали като Лозенец, Изток, Иван Вазов, Яворов и Гео Милев предполагат отдаване на имота в горните ценови диапазони, затова и интересът към покупка на имот с такава цел там е голям. Други, изключително успешни квартали биха могли да бъдат Студентски град, Дианабад, Дървеница и Мусагеница, места, изключително харесвано от младите хора, също и всички части на Младост, превръщащ се в най-модерният квартал в столицата.

Луксозно ново жилище в София

Както вече споменахме, площта на луксозните жилища се увеличава. Това е продиктувано от изискванията на купувачите. Луксозният сектор отбелязва рекордно търсене, като съвременните параметри се различават съществено от тези, на които до скоро отговаряха имотите. Средните размери на предпочитаните апартаменти са между 250 и 400 квадратни метра. Специално внимание се обръща на пентхаусите, за които определено има недостиг.

Най-добрите оферти от агенции и частни лица за жилища в София събрахме да вас на: www.domaza.bg/нови_жилища_в_София/
ТОП Объекты

Цена
от 5 454 523 руб.

Цена
от 2 527 823 руб.
Город: Бяла

Цена
от 2 098 575 руб.
до 7 334 669 руб.

Цена
от 5 445 581 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 4

Цена
от 3 716 843 руб.
до 6 108 037 руб.

Цена
от 5 427 551 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status