+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Цените на нови жилища в Стара Загора запазват стабилност
 

нови жилища в стара загораТърсенето на нови жилища в Стара Загора се повишава

Град Стара Загора е разположен в Южна България и е административен център на едноименната област. Има стратегическо географско положение, край града минава автомагистрала „Тракия“, която свързва столицата София с най-голямото българско морско пристанище Бургас. Край града има много туристически забележителности. Всичко това прави града стратегически център по отношение на икономиката, науката – с два университета, транспорта и административното обслужване, което се отразява и на търсенето на нови жилища в Стара Загора. През последните години на пазара на недвижими имоти в града излязоха много нови предложения. Това се отрази многозначно на цените на нови жилища в Стара Загора.
 

Нови жилища в Стара Загора – къде

Тук основният въпрос е за какво ще бъдат използвани съответните нови жилища в Стара Загора. Парцелите за жилищно строителство са разположени по цялата територия на града. Малки парцели могат да се намерят в идеалния и широк център. Те се освобождават най-вече когато се бутне стара сграда. Иначе свободните площи там са малко. Същото се отнася и за имотите, предназначени за строителство на офиси, които отново се намират в центъра на Стара Загора. Парцелите за търговски обекти са различни. Някои от тях могат да се намерят в покрайнините на града и са предназначени за строителство на МОЛ-ове и големи хипермаркети. Други се намират в центъра и на тях се строят жилищни сгради, на първия етаж на които се намират търговски обекти, които са различни по площ и предназначение.
 

Предназначение на ново жилище в Стара Загора

Свободните площи за строителство в Стара Загора са сравнително малко, но винаги могат да се намерят такива, които да отговарят на изискванията на заинтересованите от придобиването им лица. През последните години градът стана център на търговията с автомобили втора употреба в страната. Тъй като разполагането на колите изисква относително големи площи, търговците на употребявани автомобили станаха основните двигатели на наемането или на закупуването на ново жилище в Стара Загора, особено в периферните райони на града, близо да главните пътища. Това до голяма степен стимулира търсенето на ново жилище в Стара Загора, прави цените предвидими и налага конкуренция между посредниците и фирмите за търговия с недвижими имоти да избират възможно най-конкурентната и предпочитана локация на съответния имот.
 

Пазарът на нови жилища Стара Загора – тенденции за развитие

Пазарът на нови жилища Стара Загора ще следва плътно тенденциите на развитие на имотния пазар в града и в другите големи населени места в страната в следващите години, което означава плавно повишаване на цените и стабилно или по-силно изразено търсене и съответно предлагане. Тъй като потенциалните клиенти на такъв тип имот не разполагат с прекалено голям бюджет и нямат възможности да го увеличат, посредниците ще са стремят да подбиват бързото увеличение на цените на нови жилища Стара Загора защото иначе ще рискуват да бъдат неконкурентноспособни на пазара.
 
Намерете изгодни обяви за нови жилища в Стара Загора на: http://www.domaza.bg/нови_жилища_в_стара_загора/
ТОП Объекты

Свободные квартиры: 7

Цена
от 2 494 157 руб.
до 6 876 058 руб.

Цена
от 4 397 209 руб.

Цена
от 4 584 368 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 083 076 руб.
до 8 690 151 руб.

Цена
от 5 207 431 руб.
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 3 622 824 руб.
до 3 924 409 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status