+359 52697777
info@dreamtour.bg
banner
banner
Повече продажба на апартаменти в София отчита статистиката

продажба на апартаменти в софияСтойностите в офертите за продажба на апартаменти в София растат

Това, че цените при продажба на апартаменти в София растат означава, че пазарът е активен и жив и процесите в него са стабилни, коментират брокери. Цените на жилищата се разполагат в много широк диапазон. Има офертни стойности за 600 евро за квадратен метър, има и надвишаващи 2 000 евро. Причините са много, като една от тях са повишените разходи на строителството, труд и материали. Използването на най-новите и модерни технологии и специалисти, съдействащи за спазването на стандартите кара купувачите на ново строителство да се чувстват спокойни, че имотът, който ще придобият, ще се отличава с качество.

Кое провокира по-засилената продажба на апартаменти в София

По данни на водещи агенции за имоти, 80% от купуващите апартаменти го правят, за да имат свой дом, останалите – с цел инвестиране. На пазара има много хора, които планират покупката на жилище от години, но по една или друга причина отлагат момента до сега, когато смятат, че времето за това е дошло. Лихвите по кредитите са с исторически ниски стойности, в същото време доходите на населението се увеличават.

Към кои апартаменти в София продажба, на които е обявена, се обръща по-голямо внимание

Зависи кой купува, би отговорил брокер, ако му зададете този въпрос. Интересът към тристайните жилища е нараснал чувствително. Интересно е, че млади семейства търсят подобни квадратури, осигурявайки една от стаите за планираното си дете. Могат по-лесно да си го позволят поради улесненото ипотечно кредитиране. Освен това стремежът на купувачите е да се закупят новопостроен имот. Двустайните апартаменти се търсят в по-голяма степен от тези, които искат да инвестират в имот.

Повече „на зелено“ при реализираните с апартаменти в София продажба

Строителните компании трудно насмогват на повишеното търсене, което от своя страна води до дефицит в офертите за продажба на апартаменти. Това е и причината обемите сделки „на зелено“ да се увеличават. По-малките сгради успяват да продадат голяма част от имотите си още със стартирането на проекта. Рисковете при покупка на нещо, което тепърва предстои да бъде изградено, са малко, в сравнение с преди години. Все пак брокери съветват да не забравяме, че правейки такъв тип покупки ние всъщност финансираме строеж, което е основателна причина да бъдем бдителни.

Доверете се на богатия избор от оферти за продажба на жилища в София на: www.domaza.bg/продажба_на_апартаменти_в_софия/
ТОП Объекты
Город: Бяла

Свободные квартиры: 2

Цена
от 3 110 919 руб.
до 8 768 631 руб.

Цена
от 4 625 769 руб.
Город: Бяла

Свободные квартиры: 5

Цена
от 3 232 287 руб.
до 12 492 936 руб.

Цена
от 3 613 544 руб.

Свободные квартиры: 120

Цена
от 4 774 542 руб.
до 26 579 451 руб.

Цена
от 5 228 477 руб.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
скайп звонок
My status